City Doctors

Ενημερωθείτε για την Υγεία σας

ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Είμαστε πια όλοι γιατροί; Τζάμπα τα περίπου 11 χρόνια που έβγαλα τα μάτια μου διαβάζοντας για να γίνω Παθολόγος; Συν το μεταπτυχιακό, συν η συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση;

Είμαστε όλοι γιατροί του facebook, του google; Tόσο απλό ήταν;

ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ citydoctors.gr

person

ΥΨΗΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Για να μειωθεί ο καρδιαγγειακός κίνδυνος (καρδιακά επεισόδια, εγκεφαλικά επεισόδια κ.ά.) στην ενήλικο ζωή, έχουν θεσπιστεί κατευθυντήριες οδηγίες για τον έλεγχο, την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση της υψηλής χοληστερίνης στα παιδιά.

ΥΨΗΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ citydoctors.gr

person

ΕΜΒΟΛΙΟ KATA TOY COVID-19 ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ

Περίληψη της χθεσινής διαδραστικής εκδήλωσης του Υπουργείου Παιδείας με την ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου

ΕΜΒΟΛΙΟ KATA TOY COVID-19 ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ citydoctors.gr

person

ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΩ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ

Ή γιατί η υγεία της 8χρονης κόρης μου έγινε έρμαιο στα χέρια ανεμβολίαστων συμπατριωτών μου

Η απάντηση είναι απλή. Για να σώσω το παιδί μου. Όσο κλισέ και μελοδραματικό και αν ακούγεται, η παρούσα κατάσταση είναι αυτή. Ο COVID είναι εδώ, χορεύει όλη την ανθρωπότητα, η ζωή μας δεν μπορεί να είναι κανονική, άνθρωποι πέθαναν, πεθαίνουν και θα πεθάνουν.

ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΩ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ citydoctors.gr

person CityDoctors

Το φαινόμενο της πολυφαρμακίας στην Τρίτη Ηλικία

Η συνταγογράφηση και η χρήση πολλαπλών φαρμάκων για την αντιμετώπιση ταυτόχρονων ασθενειών είναι γνωστή ως πολυφαρμακία. Ανεξάρτητα από τον ορισμό, η ύπαρξη της πολυφαρμακευτικής αγωγής με τη γήρανση μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο ακατάλληλης χρήσης φαρμάκων, ανεπαρκή χρήση αποτελεσματικών θεραπειών, σφάλματα φαρμάκων, αλληλεπιδράσεις μεταξύ διαφόρων φαρμάκων και φαρμάκων – ασθενειών, και το σημαντικότερο, σε ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων.

Το φαινόμενο της πολυφαρμακίας στην Τρίτη Ηλικία citydoctors.gr

person

ΛΟΞΥΓΓΑΣ

Στην περίπτωση του παρατεταμένου (άνω των 48 ωρών λόξυγγα) είναι σημαντικό να αναζητήσουμε ιατρική συμβουλή για τη διαπίστωση και την αντιμετώπιση του αιτίου. 

ΛΟΞΥΓΓΑΣ citydoctors.gr

person CityDoctors

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Ενόψει του καύσωνα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπενθυμίζει στους συμπολίτες μας τα βασικά προληπτικά εκείνα μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών.

 

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ citydoctors.gr

person

Αλόη η γνήσια - Aloe Vera

Η ιστορία του φυτού ALOE VERA ανάγεται σε μερικές χιλιάδες χρόνια. Η πρώτη ιστορική αναφορά στις θεραπευτικές της ιδιότητες, πέρα από τη σχετική με τις θρησκευτικές τελετές και δοξασίες, βρίσκεται στις εικόνες των αγγείων των Σουμερίων.

Αλόη η γνήσια - Aloe Vera citydoctors.gr

person

search
Πρόβλεψη αντικοινωνικής αντίδρασης στο διαδίκτυο του ερωτικού μας συντρόφου. Έρευνα του Πανεπιστημίου Κεντ . ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΥΨΗΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΟΞΕΙΑ ΦΛΕΒΙΚΗ ΘΡΟΜΒΩΣΗ και ΤΡΙΠΛΕΞ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ( έγχρωμη υπερηχο φλεβογραφία ) ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΩ ΠΕΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΡΙΑΙΟΥ ΟΣΤΟΥ και ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΕΜΒΟΛΙΟ KATA TOY COVID-19 ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΩ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Το φαινόμενο της πολυφαρμακίας στην Τρίτη Ηλικία ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ Διατήρηση της ψυχικής ευεξίας κατά την παραμονή μας στο σπίτι ΛΟΞΥΓΓΑΣ ΤΑΥΡΙΝΗ ΑΥΤΙΣΜΟΣ Φάρμακα κατά της διάρροιας. Πόσο αθώα είναι? Εσωστρέφεια: Χάρισμα ή αδυναμία; ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ Κατάγματα περιοχής ισχίου Εμβόλιο για τον ιό HPV Αλόη η γνήσια - Aloe Vera Ουρολοιμώξεις στα παιδιά Τις ίδιες απαγορεύσεις με το συμβατό θα δέχεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο Απαλλαγείτε από τον πόνο στον Ώμο Ο ρόλος του λιπώδους ιστού στην υγεια των οστών Διατροφικές προτάσεις για ένα υγιεινό σνακ στο σχολείο Ωτίτιδα στα παιδιά Γάλα κεφίρ : Οι κόκκοι του προφήτη Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) Διάγνωση της Εγκυμοσύνης Σύζυγος Ιατρού

Αν είστε ειδικός στο χώρο της υγείας μπορείτε να στείλετε άρθρο για δημοσίευση στο blog@citydoctors.gr
Τα άρθρα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.